Can Subform Data be passed from a Parent Process to a Child Subprocess?

Comments

8 comments

  • Avatar
    Karl Makatenas

    I've confirmed the same behavior, so I'd recommend that you submit a support ticket and get AgilePoint's dev team involved.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Karl Makatenas

    Try also linking the TermReasonsSubform on the left to the right.  For repeating elements, you need to map both the parent and the children for the repeating data to move over correctly.

    For your other issue about not seeing certain fields, can you elaborate a bit more?  I've never had fields missing from the mapping screen before, but I've never needed to pass nested subforms before, neither.  To avoid having potentially dozens of fields to map between parent and child processes, I made a pretty elaborate template to keep the form in the parent process and only pass metadata to the child processes for task control.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Loren Bratzler

    I actually already tried to link the TermReasonsSubform field.  The mapping tool will not allow you to do that.

    The screen-shot above was taken right after I had clicked on TermReasonsSubform on the left and had dragged it over to the TermReasonsSubform field on the right.  But when I release the mouse button, nothing happens.  The mapping does not get created.  The system will only allow you to map the lower-level fields.

    What I was talking about with the missing data is that I configured the mapping as shown above where only the low-level field was mapped (in this case "TermReason").  I then published the application and tested it.  At run-time, the parent process had several entries in the sub-form:

    But when the child process received the data, only the first entry from the parent sub-form got passed to the child:

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Loren Bratzler

    Thanks for the replies Karl and the confirmation of the behavior.  I have opened a support ticket with AgilePoint.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MikeM

    We just upgrade to Agilepint 7 and this is still an issue. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Karl Makatenas

    For now, the only workaround I've figured out is building a string via concatenation with a delimiter in the parent process, then parse and loop through the string in the child process.  Another less practical (but probably cleaner) solution is to put a loop in the parent process and call the child process once per entry.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Nik

    It does work if you do copy or share all data in the schema, and don't specifically map records. We are doing it several times with several subprocesses in our complex app. We are also able to map repeating nodes in Data population. So to me it sounds like a bug with the mapping tool in this use case.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Loren Bratzler

    Quick update on this.  AgilePoint replied back with this comment in the support ticket:

    As of now, mapping repeatable subform from Parent to Child process is not available. This request will be added to the Enhancement list, but Engineering will take a decision based on feasibility analysis . This functionality require extensive engine level changes and testing. 

    So for now, the only way to do this is use the "Share all Attributes" or "Copy all Attributes" options when configuring your sub-process calls.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.